Jehova Getuigen nieuws (update 24-04-2019)

Nieuws over seksueel misbruik en de organisatie van Jehovah’s Getuigen

Het nieuws over seksueel misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen is verplaatst naar deze Nieuwspagina.


Waar gaat het geld van verkoop koninkrijkszaal naar toe?

Dit bericht is al eerder geplaatst. Ik heb verplaatst vanwege dit bericht in het Algemeen Dagblad. Het gaat om de verkoop van een in 1998 gebouwde koninkrijkszaal in Zoetermeer. Ook hierbij is de vraag: waar gaat de winst van de verkoop van dit gebouw naar toe? (24-04-2019; Jehova Getuigen nieuws)


In de krant stond: “Jehova’s na 40 jaar weg uit pand aan Flevostraat” Het pand staat te koop; vraagprijs € 725.000,00. De vertrekkende leden gaan met een andere groep Jehovah’s Getuigen in Amersfoort verder. De organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) heeft heel veel vastgoed in beheer. Onder andere koninkrijkszalen. In Nederland zijn dat er al honderden. Het geld voor deze panden is hoofdzakelijk opgebracht door Jehovah’s Getuigen in Nederland. Het meeste zal betaald zijn door de plaatselijke JG, die ook verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van het gebouw. Het wachttorengenootschap – de juridische eigenaar – heeft helemaal niks betaald.

Juridisch eigenaar van koninkrijkszalen is wachttorengenootschap

Normaal gesproken zou de opbrengst van zo’n verkoop op z’n minst ten goede moeten komen aan de plaatselijke groep, dan wel aan de landelijke groep. Eigenlijk aan de individuele leden, maar dat laat ik maar even buiten beschouwing. Ik denk echter niet dat dit gaat gebeuren. Het geld zal waarschijnlijk (ik maak een voorbehoud voor als een JG kan laten zien dat ik ongelijk heb) naar de rijk gevulde kas van het wachttorengenootschap in Amerika gaan. De juridische eigenaar van koninkrijkszalen – wereldwijd – is namelijk het wachttorengenootschap (WTG).

Het is te verwachten dat in de komende jaren in veel landen het aantal JG verder zal afnemen. Dat betekent dat er minder koninkrijkszalen in gebruik zullen zijn en dat betekent weer meer inkomsten voor het wachttorengenootschap. Het gebeurt wel allemaal onder de noemer “voor Jehovah”. Daarmee worden de leden stil gehouden. Slim systeem hoor… (10-01-2018; Jehova Getuigen nieuws)


Organisatie Jehovah’s Getuigen in Zweden voortaan naar filmkeuring?

De organisatie van Jehovah’s Getuigen in Zweden had de afgelopen zomer toestemming moeten vragen aan de Staats Mediaraad van Zweden om hun films te vertonen tijdens hun congressen. Vooral omdat deze zwaar manipulatieve films aan jonge kinderen worden vertoond. Daar houden ze in Zweden niet zo van, en terecht! De “Grote Verdrukking- en Armageddon-video’s” van het wachttorengenootschap hebben vaak al een zichtbare negatieve invloed op volwassenen, laat staan op jonge kinderen.

Aangeklaagd en veroordeeld

In Zweden werd een man, die de organisatie van Jehovah’s Getuigen vertegenwoordigt, aangeklaagd voor overtreding van de wet inzake leeftijdsgrenzen voor films die publiekelijk worden vertoond. Daarvoor is hij ook veroordeeld. De opgelegde boete bedraagt ruim € 4.000,00. Deze boete zal toch wel betaald worden door het wachttorengenootschap? Want daar komen de films en het organiseren van congressen vandaan. Overigens vreemd dat men hiervoor bij een persoon uitkomt en niet bij de organisatie zelf.

De vertegenwoordiger van Jehovah’s Getuigen beweert dat een veroordeling zijn vrijheid van meningsuiting en godsdienst zou schenden. Het zou discriminatie zijn op grond van religieuze overtuigingen. Over de schadelijkheid van de vertoonde beelden voor jonge kinderen (en ook volwassenen) heeft hij zich niet uitgesproken. De organisatie van Jehovah’s Getuigen en de Jehovagetuigen zelf weten zich altijd uitstekend in de slachtofferrol te manoeuvreren, zodat dat de aandacht voor de werkelijke slachtoffers verdwijnt. Dat bewijzen ze ook in dit geval. Zie bericht op website Metro.se

Filmkeuring voor congressen Jehovah’s Getuigen 2019?

De vraag is of de Jehovah’s Getuigen in Zweden voor hun congres in 2019 hun films zullen voorzien van een leeftijdskeurmerk? Gaan ze die video’s van tevoren indienen bij de Zweedse Staats Mediaraad? En hoe zit het op dat gebied in andere landen, te beginnen met Nederland? Het zomerse Internationale Congres van Jehovah’s Getuigen 2019 in de Jaarbeurshallen in Utrecht is niet ver weg meer. Dat wordt nog snel even langs de “Kijkwijzer”

(04-04-2019; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah Getuige in Rusland veroordeeld tot zes jaar gevangenis

Rusland heeft de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) tot een verboden organisatie verklaard. Als gevolg daarvan werd in Orjol (Zuidwest Rusland) kort geleden een Jehovah Getuige tot zes jaar gevangenis veroordeeld. In 2017 werd hij tijdens een vergadering opgepakt. Zie het bericht op NOS.nl. Ruim 20 leden zullen later nog voor de rechter moeten verschijnen en voor ongeveer 100 JG dreigt ook een aanklacht en gang naar de rechtbank.

Een verbod op de organisatie en gevangenschap of onderdrukking van Jehovah’s Getuigen is niet de weg die bewandeld zou moeten worden, ons inziens. De vrijheid om zelf iets wel of niet te doen of wel of niet te geloven is een groot goed. Zelfs in het geval van de organisatie van Jehovah’s Getuigen, die wel degelijk slachtoffers maakt en absolute onwaarheid verkondigt. Dan nog is het verbieden van het wachttorengenootschap en haar activiteiten niet aan de orde. Krachtig waarschuwen voor de leringen en praktijken van de organisatie is wel op z’n plaats. Meer is niet aan ons om te doen.

Justitie Rusland: organisatie zaait haat, verwoest gezinnen en bedreigt levens

Overheden kunnen daar anders over denken en dat is dus wat er in Rusland gebeurt. Welke ware redenen er achter zitten, is voor ons niet na te gaan. Wij moeten het doen met het officiële statement van de Russische justitie op basis van de in 2017 aangenomen wet op het verbod van Jehovah’s Getuigen in Rusland. Justitie vindt dat de organisatie van Jehovah’s Getuigen, onder aanvoering van het wachttorengenootschap, haat zaait, gezinnen verwoest en levens bedreigt. Dat klink heftig en dat is het ook. Maar… justitie in Rusland heeft daarmee wel degelijk een punt. Het is geen onzin wat men stelt. Daarvoor is inmiddels teveel bekend geworden. Nogmaals, het zou niet moeten leiden tot een verbod en repressie, maar tot meer informatie en hulp bij het loskomen uit deze organisatie en bij het voorkomen dat er leden bijkomen. Niet gedwongen, maar in vrijheid. (07-02-2019; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah’s Getuigen, wachttorengenootschap en geld

Hoe zit het met de financiële kant van de organisatie van Jehovah’s Getuigen? Kunnen Jehovah’s Getuigen vrij en zonder problemen vragen stellen aan het wachttorengenootschap over geld, vastgoed, en financiële zaken? Kun jij als JG gewoon vragen waar jouw geld aan besteed wordt? Krijg je dan ook eerlijk antwoord? Is er transparantie over het door de leden opgebrachte geld en de goederen?

Waarom wordt er bij de leden nog steeds zo gezeurd om geld, terwijl er in de afgelopen jaren zoveel bezuinigd is op personeel en gebouwen en er een miljard dollar is binnengehaald op het vastgoed van de organisatie in New York? Wat gebeurt er met de grote inkomsten van de wereldwijde verkoop van Koninkrijkszalen?

Deze vragen stelt ExJW Critical Thinker in de onderstaande video. (25-09-2018; Jehova Getuigen nieuws)


Is Serena Williams Jehovah Getuige?

De “gewone” Jehovah Getuige (JG) kan zich niet voorstellen dat tennisster Serena Williams een gedoopt lid van de organisatie van Jehovah’s Getuigen is. Wat zij doet en zegt staat namelijk haaks op wat het wachttorengenootschap (WTG), de leiding van de Jehovah’s Getuigen oplegt en verlangt van de leden.

De Jehovah Getuige die in de normale routine van de organisatie leeft, weet dat het leven dat Serena Williams leidt nooit goedgekeurd zal worden door het wachttorengenootschap en de plaatselijke leiding, de ouderlingen. Normaal gesproken wordt een JG die een dergelijke richting (bijv. die van topsporter) opgaat, streng toegesproken en verteld dat het anders moet, conform de regels van het WTG. Blijft zo iemand volharden in hetzelfde gedrag, dan volgt uitsluiting, zonder pardon. Voor Serena Williams – en andere bekende Nederlandse en buitenlandse – Jehovah’s Getuigen geldt dit allemaal niet.

Video over Serena Williams en Jehovah’s Getuigen

Bekijk deze video van Sports Illustrated en ook de onderstaande video van Lloyd Evans over Serena Williams en haar wel of niet Jehovah’s Getuige zijn, inclusief de contradicties die veelvuldig aanwezig zijn. (09-09-2018; Jehova Getuigen nieuws)


NOSop3: organisatie Jehovah’s Getuigen is niet altijd praatgraag

Hilde Bouwman en Maxime de Vries constateerden wat ex-Jehovah’s Getuigen al ruim ervaren hebben: de organisatie van Jehovah’s Getuigen is helemaal niet zo “open” als men wil doen voorkomen. Als het niet past in de eigen “marketingstrategie” werkt men niet mee aan het journalistiek principe van hoor en wederhoor en het belichten van meedere kanten van een onderwerp waarover verslag wordt gedaan. Het artikel, met daarin de korte NOS op 3-documentaire: “Over de drempel”, begint met:

De deur van de Jehovah’s Getuigen staat dit weekend wagenwijd open. Het jaarlijkse congres van de gemeenschap is vrijdag begonnen en zowel leden als niet-leden zijn welkom. Een groot contrast met hoe Jehovah’s Getuigen normaal met de buitenwereld omgaan.

Ja, ze komen bij je aan de deur om met je te praten over het (volgens hen) ware geloof. Andersom zijn ze minder praatgraag, als jij vragen stelt over dingen waar ze het liever niet over hebben.

Dat merkten we toen we de video hieronder wilden maken. Daar vertelt Rick (26) zijn verhaal. Hij was zijn leven lang lid van de Jehovah-gemeenschap. Tot vorig jaar, toen hij een beslissing nam met grote gevolgen: hij stapte eruit. En omdat Getuigen geen contact meer mogen hebben met uitgesloten leden, verloor hij het contact met zijn ouders, zus, de rest van zijn familie en zijn vrienden. (27-06-2018; Jehova Getuigen nieuws)

Lees het hele artikel van NOS op 3 en bekijk de documentaire over ex Jehova Getuige Rick

Promotievideo’s Jehovah’s Getuigen op “Wees moedig” congres 2018 zeer verontrustend

De eerste fragmenten uit de grote hoeveelheid promotiemateriaal via videobeelden op het Jehovah’s Getuigen 2018 congres staan online. De titel van het congres van Jehova Getuigen is “Wees moedig”. De beelden (Engelstalig) zijn zeer verontrustend, omdat de manipulatie vanuit het wachttorengenootschap nog grotere vormen aanneemt door deze indoctrinatie. Het is om onpasselijk van te worden…

These Jehovah’s Witness 2018 “Be Courageous” Propaganda Videos Are Disturbing 

(15-02-2018; Jehova Getuigen nieuws)

29 reacties

 1. Wachttorenkijker 29/07/2016
  • Jim Coert" 30/01/2018
 2. Annonim 16/12/2016
  • Wachttorenkijker 16/12/2016
   • Johannes Padok 14/08/2017
    • Jim CoertJack 24/12/2017
  • Thirsa Noevers 16/12/2016
  • Katja 29/07/2017
   • Lily de hrij 16/08/2017
  • Siem 26/07/2018
 3. Marco Jansen 07/04/2017
  • Wachttorenkijker 11/04/2017
   • Marco Jansen 11/05/2017
 4. Rob 08/08/2017
  • Wachttorenkijker 08/08/2017
  • Marco Jansen 20/06/2018
 5. Tjeerd 18/12/2017
  • Jim CoertJack 24/12/2017
 6. Frits van Pelt 05/01/2018
 7. Roger geerts 14/02/2018
  • Wachttorenkijker 15/02/2018
 8. Roger Geerts 20/02/2018
  • Wachttorenkijker 21/02/2018
 9. egbert 25/02/2018
 10. Nicolette 24/06/2018
 11. Stef 30/04/2019
 12. GUIVER 12/07/2019
 13. Huizing 17/07/2019
 14. N.Huizing 17/07/2019

Voeg uw reactie toe

Translate »