Jehova Getuigen nieuws (update 24-04-2019)


Gebedel om geld gaat door ondanks > 1 miljard dollar na verkoop vastgoed

De verkoop van vastgoed in New York leverde het wachttorengenootschap in de afgelopen meer dan 1 miljard dollar op. Slechts een klein deel (± 10%) werd gebruikt voor een nieuw optrekje in de provincie. Kennelijk is dat – én ook de diverse bezuinigingen – nog niet genoeg. Er moet meer geld komen vanuit de leden zelf. Logisch want het vroegere verdienmodel via de verkoop van lectuur is duidelijk minder geworden. Dus wordt er regelmatig gebedeld. Niet via een traditionele collectezak in de koninkrijkszalen, maar door artikelen te produceren die moeten aanzetten tot geven via o.a. het potje “vrijwillige bijdragen” in de koninkrijkszalen. Uiteraard wordt daarbij weer misbruik gemaakt van de  Naam van Jehovah. Lees het maar na in het “studie-editie” van de januari 2018-uitgave van het WTG-tijdschrift De Wachttoren. Zie ook het bericht hierover op de website jwvictims.org(28-11-2017; Jehova Getuigen nieuws)


Videomanipulatie Jehovah’s Getuigen congres 2017

De manipulatie van het wachttorengenootschap (WTG) via video neemt groteske vormen aan. Het lijkt er op dat geld noch moeite gespaard worden om de Jehovah’s Getuigen via beeld en geluid de richting op te krijgen die de organisatie wil. Uiteraard in “Jehovah’s Naam”, hoewel dat natuurlijk niet het geval is. Probleem is dat heel veel leden denken dat dit wel zo is en dus ook zo naar de hemeltergende video’s kijken. Zoals ik al in een eerder artikel over videomanipulatie door het wachttorengenootschap heb opgemerkt, komt via video de over te brengen boodschap dubbel binnen. Niet alleen via het gehoor, maar ook via de ogen. De uitwerking moet daarmee krachtiger zijn, redeneert ook het WTG.

Op het overal ter wereld gehouden “Don’t give up-congres 2017” wordt daarom weer veelvuldig gebruik gemaakt van video. Wie ze allemaal wil zien, kan terecht op de website avoidjw.org. Daar staat (Engelstalig) het complete 3-daagse programma van het Jehovah’s Getuigen congres 2017, inclusief video en PDF-bestanden.

John Cedars bespreekt in zijn populaire vlogs het op de congressen van Jehovah’s Getuigen aangeboden materiaal. Daar neemt hij ruim de tijd voor. Voor wie de werkelijke boodschap van het WTG wil leren kennen is het aan te bevelen om zijn besprekingen van de congresdagen te bekijken en te overdenken. (31-08-2017; Jehova Getuigen nieuws)


+ 30.000 doden door beleid bloedtransfusie weigeren

Als er in de komende weken ergens op de wereld meer dan 30.000 mensen dood zouden gaan door specifiek toedoen van andere mensen, zou dat natuurlijk via alle media op de wereld constant in het nieuws zijn. Terecht, want zo’n groot aantal slachtoffers is niets anders dan een catastrofe. Een wereldramp van ongekende proporties.

Vanaf 1961 tot nu

De ruim 30.000 dodelijke slachtoffers van het rigide bloedbeleid van de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG), oftewel het wachttorengenootschap (WTG) zijn echter verspreid over meer dan 55 jaar en daarmee is het geen groot wereldnieuws meer. Het grote leed blijft dan voor velen verborgen. Zo gaan die dingen… Het genoemde aantal komt van de website “Advocates for Jehova’s Witness reform on blood“. In dat artikel komt men tot een berekend aantal, want het WTG publiceert daarover geen cijfers, terwijl men zo’n beetje alles registreert wat maar te registreren is. Of men ook deze lugubere cijfers bijhoudt, is dus niet bekend; het zou kunnen.

Omgerekend gaat het om zo’n 600 dodelijke slachtoffers van het geen-bloedtransfusie-beleid van het wachttorengenootschap per jaar! Dat aantal, en de onvoorstelbare hoeveelheid leed dat daardoor veroorzaakt is, was helemaal niet nodig geweest als het WTG het onderwerp begrepen had en in ieder geval hun zienswijze niet dwingend opgelegd had aan haar volgelingen. Men zegt overigens wel dat het een eigen keuze is van de individuele Jehova Getuige die bloed weigert, maar insiders weten dat dit toch wel anders ligt. De geïndoctrineerde JG heeft in de praktijk maar weinig kans om een bloedtransfusie te accepteren.

Pas op voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen!

Op deze website staat het nodige materiaal over het onderwerp “bloed”. Daarop wordt o.a. gereageerd door Susan Green. Hierbij de door mij vertaalde versie van haar commentaar:

Mijn moeder, een Jehovah’s Getuige, is gestorven omdat ze geen bloedtransfusie kreeg op 11 mei 2004. Ik was bij haar toen ze stierf, mijn vader was een ouderling. Ik had de organisatie in 1990 verlaten en werd niet alleen gemeden maar ook onterft, omdat ik niet terugkeerde. Mij werd verteld dat ze in de koninkrijkszaal nooit gezegd hebben dat mijn moeder moest sterven omdat ze geen bloedtransfusie kreeg. De dokter vroeg me om met mijn vader te praten, maar je weet hoe dat gaat. Ik zat met haar op haar ziekenhuisbed en voelde mij hopeloos, terwijl de ouderlingen de kamer als aasgieren vulden, om er voor te zorgen dat mijn vader niet zou toegeven. Ik mocht zelfs niet in de ontvangstrij bij haar begrafenis zijn, omdat ik geen JG meer was. Zo’n onnodig verlies. Ik zeg dat ze mijn moeder vermoord hebben. De slechtste dag van mijn leven en ik heb veel verliezen gehad.

Bestudeer dat alstublieft goed en vorm zelf een eigen mening over dit onderwerp. Geef het wachttorengenootschap geen zeggenschap over uw leven, noch over uw dood. Er zijn al veel te veel slachtoffers gemaakt en dat gaat maar door. Pas op voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen!  (30-08-2017; Jehova Getuigen nieuws


Nieuwe Wereldvertaling geen bijbel volgens Rusland

Jehovah’s Getuigen worden in Rusland van President Poetin flink aangepakt. De Russische overheid ziet het niet bepaald zitten met de vanuit de VS aangestuurde groep. Niet alleen de activiteiten worden aan banden gelegd, maar er wordt nu ook een poging gedaan om de Nieuwe Wereldvertaling (NWT) in het Russisch te verbieden. Volgens het bericht op de Engelstalige website van het wachttorengenootschap (WTG) heeft een onderzoek bepaald dat de NWT geen bijbel genoemd kan worden, omdat er zoveel aan veranderd is ten gunste van de leer van het wachttorengenootschap. Uiteraard wordt dit als vals bestempeld door de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Ik meen echter dat de eindconclusie van het onderzoek volkomen terecht is en ik ben benieuwd hoe dit onderwerp in de rechtszaak tegen de JG in Rusland een rol gaat spelen. Op deze website staat een aantal artikelen over de “Nieuwe Wereldvertaling van de Heilige Schrift”. Die titel past dus volgens de Russen niet bij het product. Daar kan ik mij wel in vinden. De titel had beter zoiets kunnen zijn als: “De Jehovah’s Getuigen versie van de bijbel”. (28-07-2017; Jehova Getuigen nieuws)

Update: volgens dit bericht heeft een Russische rechtbank ingestemd met de conclusie dat de Nieuwe Wereldvertaling geen bijbel genoemd mag worden.   (21-08-2017; Jehova Getuigen nieuws)


1975 op congres Jehovah’s Getuigen 2017

Op het Jehovah’s Getuigen congres van 2017 komt het thema 1975, via o.a. een video, weer aan de orde, maar – zoals te verwachten – wordt het thema niet eerlijk behandeld. Er wordt weer eens een poging gedaan om “het WTG-straatje schoon te vegen”. Dit artikel gaat daar op in en verwijst naar een gedegen uitleg op de website van jwsurvey.org. (04-06-2017; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah’s Getuigen organiseren tentoonstelling Bijbel

Volgens de video van Omroep Flevoland kunnen bezoekers een tentoonstelling over de Bijbel bezoeken in het congresgebouw van de Jehova Getuigen in Swifterbant. Uiteraard komt dan aan de orde hoe het volgens de JG zit met de naam Jehovah en het ontbreken van deze naam in diverse bijbelvertalingen. Volgens Jehova Getuige woordvoerder Jan Pijnappels is het een strijd om “Gods Naam in de vertalingen bewaard te houden…” Daarmee geeft hij aan dat de JG niet echt iets begrijpen van dit onderwerp. Meer weten: kijk o.a. op deze pagina. (20-01-2017; Jehova Getuigen nieuws)


Jaarboek Jehovah’s Getuigen 2017 (Engels)

Het jaarboek Jehovah’s Getuigen 2017 is uit. Het geeft o.a. cijfers over het verslagjaar 2016. De resultaten brengen John Cedars van jwsurvey.org in een feestelijke stemming, zo blijkt uit zijn artikel en zijn vlog. Hij ziet namelijk dat de organisatie te kampen heeft met duidelijk minder groei en in veel landen zelfs met directe afname van het aantal Jehova Getuigen. Nederland noemt hij ook. In Nederland nam het aantal Jehova Getuigen in 2016 af met 18 personen. Dit lijkt niet zoveel, maar het dient afgezet te worden tegen de aanwas van binnenuit (kinderen van Jehovah’s Getuigen die zich laten dopen) en tegen de bevolkingsgroei in Nederland van iets meer dan 2%. Al die uren langs de deur gaan, leidt dus netto tot niets. Per saldo (overlijden niet meegerekend) verlaten meer personen de organisatie van Jehovah’s Getuigen. De ingezette achteruitgang van de laatste jaren gaat door. En dat is natuurlijk pas echt goed nieuws.

Aantal “gezalfden” groep 144.000 gegroeid

Vreemd genoeg blijkt dat in 2016 het aantal avondmaaldeelnemers (wereldwijd) flink toenam: van 15.177 in 2015 naar 18.013 in 2016. Het aantal “gezalfden” in de groep van 144.000 is daarmee met maar liefst met bijna 20% gegroeid! Voor iedereen die een beetje bekend is met de leerstellingen van de Jehovah Getuigen is dat een vreemde conclusie. Die groep zou toch alleen maar kleiner moeten worden?

De groep die wel een stuk kleiner is geworden – 24%! – is die van de fulltime bethel medewerkers en speciale pioniers. Die worden betaald door het wachttorengenootschap (WTG), maar de ruim 6.000 minder aan arbeidskrachten levert het WTG ongetwijfeld een flinke besparing op, mede omdat men aan afvloeiingsregelingen en sociaal plan niets tot heel weinig doet. Hoe dat zich verhoudt met de dringende noodzaak om wereldwijd “het goede nieuws” te verkondigen voordat Armageddon komt, mag u als lezer zelf bepalen. Kijk in ieder geval eens naar de cijfers uit het Jaarboek 2017 (Engelstalige versie). (20-01-2017; Jehova Getuigen nieuws)

29 reacties

 1. Wachttorenkijker 29/07/2016
  • Jim Coert" 30/01/2018
 2. Annonim 16/12/2016
  • Wachttorenkijker 16/12/2016
   • Johannes Padok 14/08/2017
    • Jim CoertJack 24/12/2017
  • Thirsa Noevers 16/12/2016
  • Katja 29/07/2017
   • Lily de hrij 16/08/2017
  • Siem 26/07/2018
 3. Marco Jansen 07/04/2017
  • Wachttorenkijker 11/04/2017
   • Marco Jansen 11/05/2017
 4. Rob 08/08/2017
  • Wachttorenkijker 08/08/2017
  • Marco Jansen 20/06/2018
 5. Tjeerd 18/12/2017
  • Jim CoertJack 24/12/2017
 6. Frits van Pelt 05/01/2018
 7. Roger geerts 14/02/2018
  • Wachttorenkijker 15/02/2018
 8. Roger Geerts 20/02/2018
  • Wachttorenkijker 21/02/2018
 9. egbert 25/02/2018
 10. Nicolette 24/06/2018
 11. Stef 30/04/2019
 12. GUIVER 12/07/2019
 13. Huizing 17/07/2019
 14. N.Huizing 17/07/2019

Voeg uw reactie toe

Translate »