Jehova Getuigen nieuws (update 24-04-2019)


Open brief aan Jehova Getuige en tennisster Serena Williams

Lydia Segebrecht schreef een open brief aan toptennisser en Jehova Getuige Serena Williams, die bij gelegenheid de organisatie van Jehovah’s Getuigen promoot. De brief aan Serena Williams gaat over de behandeling van vrouwen door Jehovah’s Getuigen. Daarin stelt zij de briefschrijfster, opgegroeid als Jehovah’s Getuige, de contradictie tussen wat Serena Williams allemaal doet en zegt zonder daar kennelijk problemen mee te krijgen binnen de organisatie en hoe de “normale” Jehovah Getuige (JG) behandeld wordt. Dat daar wel degelijk veel verschil in zit, zal een ieder die bekend is met de geschreven en ongeschreven regels van het wachttorengenootschap (WTG) onderschrijven. De gewone JG wordt op z’n minst ernstig tegengewerkt als hij of zij een zelfde droom als deze toptennisster nastreeft. Dat is niet de bedoeling binnen de JG en deze briefschrijfster spreekt Serena Williams daar op aan. Hoe kun je aan de ene kant voor de vrije ontwikkeling van meisjes en vrouwen pleiten als je aan de andere kant het WTG promoot? Het een spreekt het andere tegen. (18-12-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Congreshal Jehovah’s Getuigen Bennekom wordt verkocht

De organisatie van Jehovah’s Getuigen in Nederland gaat volgens dit bericht de lang gebruikte congreshal in Bennekom verkopen. Men heeft iets nieuws gebouwd in Swifterbant.

Ik zelf heb de kringhal in Bennekom heel wat keren bezocht en heb ik er ook gratis arbeid mogen verrichten bij de verbouwingen die er geweest zijn. Net zoals zoveel Jehova Getuigen (JG) en ex getuigen van Jehovah. Naast fysieke arbeid is er ook veel bijgedragen aan geld en goederen door de leden. De vraag is dan of zij gaan delen in opbrengt van de verkoop, al zou dat alleen maar zijn door het geld te verdelen binnen de groepen in Nederland. Ik snap ook wel dat ex-JG compenseren niet te doen is. De JG hebben ondertussen weer scheutig bijgedragen aan de nieuwbouw in Swifterbant en een tijdje geen of duidelijk minder geld storten in de organisatie zou dan toch wel heel welkom zijn.

Dus de vraag is: Waar gaat dat geld van de verkoop van de kringhal in Bennekom naar toe? Reageren mag. Ik denk zelf niet dat het naar de leden teruggaat, als compensatie voor de “vrijwillige” bijdragen, zowel financieel, als in goederen en in arbeid. Officieel is de hal namelijk van het Amerikaanse hoofdkantoor van de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Bij verkoop gaat daar het geld naar toe. Een beter systeem kun je je als bedrijf (want dat is de organisatie) niet wensen. De medewerkers betalen alles rondom het vastgoed, ook het jarenlange gebruik en onderhoud, en als het verkocht wordt, krijgt het bedrijf de opbrengst overgemaakt. (23-11-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Oproep aan Jehovah’s Getuigen: Geef wat terug van jullie enorme vastgoedwinsten in New York!

De organisatie van Jehovah’s Getuigen verkoopt haar kroonjuwelen in New York. We hebben het over de enorme vastgoedportefeuille in deze Amerikaanse stad. Daarmee is héél veel geld gemoeid. De Jehovah’s Getuigen verkopen hun vastgoed in New York voor ruim meer dan 1 miljard dollar. De kas wordt gespekt, mede mogelijk gemaakt door de stad en de omstandigheden.

Met enige regelmaat wordt het wachttorengenootschap (WTG) er op gewezen dat ze maatschappelijk wel erg weinig doet in haar omgeving. Dit artikel in Crain’s New York beredeneert bijvoorbeeld dat een donatie van zo’n 50 miljoen dollar ter verbetering van de leefomstandigheden in Brooklyn niet meer dan normaal zou zijn. Het WTG heeft zwaar geprofiteerd van Brooklyn en mag daar wel iets maatschappelijks voor terug doen, is de gedachte. Zelf was het WTG daar kennelijk nog niet mee gekomen. Ze zullen het geld wel “beter” kunnen gebruiken, zal waarschijnlijk het niet openlijk gegeven antwoord op dit soort oproepen zijn. (13-11-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Weer slachtoffer weigeren bloedtransfusie in Canada

En opnieuw haalt een Jehova Getuige het nieuws in Canada. Alleen helaas weer omdat zij gestorven is aan het weigeren van een bloedtransfusie. Voor het gehoorzamen van louter de regels van het wachttorengenootschap (WTG) betaalde zij de hoogste prijs.

Zij dacht waarschijnlijk dat het WTG dit doorgekregen had van God zelf, maar dat is uiteraard niet zo. Het WTG heeft helaas niks van het hele onderwerp bloed begrepen en jagen hierdoor wereldwijd honderden mensen per jaar de dood in. Goed dat daar in de pers aandacht voor is. Deze keer is het de beurt aan het Franstalige TVA Nouvelles. (25-10-2016; Jehova Getuigen nieuws)

Bloedtransfusie weigeren Jehova Getuigen Nederland

Nederlandse ervaringen omtrent het weigeren van bloedtransfusie zijn te zien in de uitzending van Netwerk over Jehovah’s Getuigen en bloedtransfusie, 15-12-2009, actualiteitenrubriek Netwerk, via npo.nl. De reportage begint op 6.05 minuten. Ook hierin komt weer onthutsend naar voren dat men denkt dat Jehovah God bloedtransfusie verbiedt. Dit is een absolute dwaalleer, maar helaas wel een met zeer grote gevolgen.


Manipulatie Jehova Getuigen bij weigeren bloedtransfusie

De organisatie van Jehovah’s Getuigen blijft maar verklaren dat het weigeren van bloedtransfusie in levensbedreigende situaties een persoonlijke keuze is voor de Jehova Getuige in kwestie. Ze doen het net voorkomen alsof hun rol daarbij maar marginaal zou zijn. Wie Jehovah Getuige is of was, weet echter wel beter.

De indoctrinatie, manipulatie en sociale druk is zo groot, dat er van een eigen beslissing in de praktijk niets overblijft. Tot in het ziekenhuis bemoeit de organisatie zich ermee om te zorgen dat de collectieve dwaalleer, dat God bloedtransfusie verbiedt, maar in stand gehouden kan worden. Als dat ten koste gaat van de individuele Jehova Getuige dan is dat blijkbaar helaas “collateral damage”.

Eloise Dupuis overleden door weigeren bloedtransfusie

De Canadese Eloise Dupuis is op dit moment in het nieuws als slachtoffer van de volkomen onterechte leer omtrent bloed van de Jehovah’s Getuigen. Zij zelf kan het helaas niet meer navertellen. Op 27-jarige leeftijd koos zij om de wil van de organisatie van Jehovah’s Getuigen te doen, waarbij ze ongetwijfeld dacht dat het God Zelf was, die dit van haar vroeg. Wie een beetje kennis van Gods Woord heeft, weet dat dit onzin is. Misschien had Eloise daar ooit ook nog eens achter gekomen en zou ze dan  – zoals zovelen – de organisatie de rug hebben toegekeerd. Die kans zal zich niet meer voordoen. Te hopen is dat haar kindje, dat het wel overleeft heeft, alsnog afstand zal nemen van deze verderfelijke organisatie, die meent iets te zeggen hebben over leven en dood.

Dit artikel in CBSnews gaat in op de kwestie en zegt o.a. dat familie van Éloïse Dupuis een klacht ingediend heeft over het bezoek van een zogenaamd “bloedcommittee” van de JG in het ziekenhuis met de bedoeling om haar keuze van bloedweigering te beïnvloeden. Nogmaals, wie bekend is met de JG, weet dat dit zo is. Het wordt nu onderzocht. Het is te hopen dat er een eind aan dit soort bloedvergieten in Gods Naam komt.

Zie ook dit artikel over een eerdere zaak waarin goed naar voren komt dat er in de praktijk geen vrije keuze is voor de JG die met de bloedkwestie worden geconfronteerd.

(25-10-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah’s Getuigen lezen overlijdensberichten

Volgens de Belgische website Newsmonkey hebben de Jehovah’s Getuigen een nieuwe strategie: “overlijdensberichten lezen en familie op zwak moment lastigvallen“.

Uit het artikel blijkt dat dit weliswaar geen officieel beleid is, maar dat “individuele leden deze techniek gebruiken“. Ik wil mij niet uitspreken of deze “techniek” wel of niet toegepast zou moeten worden, dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken, maar ik moet wel waarschuwen bij de volgende passage in dit artikel:

 dat uw familielid opnieuw zal opstaan uit de dood en u zal herenigd worden.

Helaas is deze bewering vanuit de organisatie van Jehovah’s Getuigen volkomen fout! Er wordt een valse belofte gedaan, die niet waargemaakt kan worden. Herenigd worden met een overledene op basis van uw toetreding tot de organisatie van Jehovah’s Getuigen is absoluut onbijbels. Het is een verzinsel van het wachttorengenootschap en derhalve een grove dwaalleer. Trap er niet in! Meer over dit onderwerp in dit artikel: “De opstanding bij Jehova Getuigen“. (13-10-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Korte video ex Jehova Getuige Eunice Ubels

Video in “Vrouw” (De Telegraaf): Eunice Ubels (52) is vanaf haar veertigste geen Jehovah Getuige meer. Sinds twaalf jaar heeft ze geen enkel contact meer met haar familie, die alle banden verbrak. (29-08-2016; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah’s Getuigen en Armageddon in 2034

Ik zag dat in Google een zoekterm van iemand naar deze website leidde, maar dat het antwoord daar niet echt op staat. Het gaat om deze zoekopdracht: “Wanneer vind het einde der tijden nu plaats volgens jehova getuigen?” Dat had ook kunnen zijn: “Wanneer zal Armaggedon zijn, volgens jehova getuigen?
(05-06-2016; Jehova Getuigen nieuws)

Een klip en klaar antwoord is daar niet op te geven, want het wachttorengenootschap (WTG) heeft in ieder geval van haar eerdere foute voorspellingen over 1914, “het geslacht” en 1975, en nog veel meer data, geleerd en geeft nu niet meer zo concreet een jaar voor Armageddon aan. Het risico op verdere ontmaskering als “valse profeet” is daarvoor te groot. Tegenwoordig is zo’n voorspelling direct bekend en gedeeld via internet. Toch laat men zo af en toe wat hints los over wanneer Armageddon zou moeten komen. Dat moet ook wel, anders is het niets anders dan het vele tientallen jaren herhaalde “de tijd dringt; het komt steeds dichter bij” en dat is niet voor iedereen een bevredigende boodschap.

Volgens het artikel “Beweren Jehovah’s Getuigen dat Armageddon in 2034 komt?” wijst het WTG voorzichtig naar de “120 jaar van Noach”. Vanaf 1914 (dat niet klopt overigens…) kom je dan in 2034 uit. Dat komt het WTG wel aardig uit. Het is niet té ver weg, maar ook niet te dichtbij. Ze kunnen nog een tijdje voort als dit zou kloppen. Nogmaals: het wordt niet openlijk geleerd, maar het idee is wel degelijk onder aandacht van de Jehovah’s Getuigen gebracht.

Zie ook dit artikel op deze website.

29 reacties

 1. Wachttorenkijker 29/07/2016
  • Jim Coert" 30/01/2018
 2. Annonim 16/12/2016
  • Wachttorenkijker 16/12/2016
   • Johannes Padok 14/08/2017
    • Jim CoertJack 24/12/2017
  • Thirsa Noevers 16/12/2016
  • Katja 29/07/2017
   • Lily de hrij 16/08/2017
  • Siem 26/07/2018
 3. Marco Jansen 07/04/2017
  • Wachttorenkijker 11/04/2017
   • Marco Jansen 11/05/2017
 4. Rob 08/08/2017
  • Wachttorenkijker 08/08/2017
  • Marco Jansen 20/06/2018
 5. Tjeerd 18/12/2017
  • Jim CoertJack 24/12/2017
 6. Frits van Pelt 05/01/2018
 7. Roger geerts 14/02/2018
  • Wachttorenkijker 15/02/2018
 8. Roger Geerts 20/02/2018
  • Wachttorenkijker 21/02/2018
 9. egbert 25/02/2018
 10. Nicolette 24/06/2018
 11. Stef 30/04/2019
 12. GUIVER 12/07/2019
 13. Huizing 17/07/2019
 14. N.Huizing 17/07/2019

Voeg uw reactie toe

Translate »