Jehovah’s Getuigen Nieuws – 21

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 21


NOSop3: organisatie Jehovah’s Getuigen is niet altijd praatgraag

Hilde Bouwman en Maxime de Vries constateerden wat ex-Jehovah’s Getuigen al ruim ervaren hebben: de organisatie van Jehovah’s Getuigen is helemaal niet zo “open” als men wil doen voorkomen. Als het niet past in de eigen “marketingstrategie” werkt men niet mee aan het journalistiek principe van hoor en wederhoor en het belichten van meerdere kanten van een onderwerp waarover verslag wordt gedaan.

NOSop3-documentaire Over de drempel

Het artikel, met daarin de korte NOSop3-documentaire: “Over de drempel”, begint met:

De deur van de Jehovah’s Getuigen staat dit weekend wagenwijd open. Het jaarlijkse congres van de gemeenschap is vrijdag begonnen en zowel leden als niet-leden zijn welkom. Een groot contrast met hoe Jehovah’s Getuigen normaal met de buitenwereld omgaan.

Ja, ze komen bij je aan de deur om met je te praten over het (volgens hen) ware geloof. Andersom zijn ze minder praatgraag, als jij vragen stelt over dingen waar ze het liever niet over hebben.

Dat merkten we toen we de video hieronder wilden maken. Daar vertelt Rick (26) zijn verhaal. Hij was zijn leven lang lid van de Jehovah-gemeenschap. Tot vorig jaar, toen hij een beslissing nam met grote gevolgen: hij stapte eruit. En omdat Getuigen geen contact meer mogen hebben met uitgesloten leden, verloor hij het contact met zijn ouders, zus, de rest van zijn familie en zijn vrienden.

Lees het hele artikel van NOSop3 en bekijk de documentaire over ex Jehova Getuige Rick

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 21

Geef een reactie

Translate »