Radio interview ex Jehova Getuige

Radio interview ex Jehova Getuige. Op 9 mei 1998 zond de EO-radio in het programma “Een ontmoeting met…” dit interview met mij (Wim) uit. In dit programma vertel ik vrij kort na ons uittreden uit de organisatie van Jehova Getuigen en het tot persoonlijk geloof komen in de Here Jezus Christus over ons leven in de organisatie, die zich kenmerkt door het collectief opleggen van wat moet, niet mag en niet gewenst is.

Af en toe werd het emotioneel en dat is niet vreemd. Zoals velen ervaren hebben is leven als Jehova Getuigen in, onder de slavernij van het wachttorengenootschap (WTG) bepaald niet eenvoudig. Uittreden is dat ook niet. Wie eenmaal als Jehova Getuige gedoopt is, kan niet zomaar, ik bedoel, zonder ernstige “kleerscheuren”, opzeggen en stoppen. Helaas zijn daar veel en veel meer voorbeelden van dan alleen wat wij meegemaakt hebben. Uiteindelijk zijn we gelukkig goed terechtgekomen, want in al die jaren heb ik heel veel verhalen gehoord en gelezen van mensen die aan hun Jehova Getuige zijn, en hun vertrek uit deze organisatie, zware beschadigingen hebben overgehouden. Dat is in-en-in-triest en stimuleert ons om met deze website te proberen mensen daarvoor te behoeden en/of te helpen bij dat proces.

Radio interview ex Jehova Getuige

Wij hopen oprecht dat het beluisteren van dit interview mag bijdragen aan een goed inzicht in het wachttorengenootschap en haar leer, die niets met God te maken heeft en absoluut onbijbels is, ondanks dat daar door het WTG constant naar verwezen wordt.

Onderzoek alstublieft de dingen heel goed en durf de juiste beslissingen te nemen. Dit zal waarschijnlijk niet zonder slag of stoot gaan. Grote kans dat het pijn en verdriet zal opleveren, maar als u echt vrij wilt worden is dit noodzakelijk en uiteindelijk bent u er blij mee dat u deze weg hebt bewandeld.

Geen reacties

Geef een reactie

Translate »