Video-manipulatie 2016 congres Jehovah Getuigen

2016 congres Jehovah GetuigenVolgens Lloyd Evans van jwsurvey.org is 2016 het jaar van “the worst convention ever”, “het slechtste congres ooit”. Hij heeft het over de wereldwijde 3-daagse congressen onder het thema: “Blijf loyaal aan Jehovah”. Een pittige uitspraak van de man die op zijn website de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) hard, maar fair en controleerbaar aanpakt. Ik denk wel dat hij gelijk heeft over het 2016 congres Jehovah Getuigen.

2016 congres Jehovah Getuigen is vooral veel video

Waar zijn de tijden van de congressen met lange saaie toespraken gebleven? Zittend op houten bankjes of stoelen, zat je de tijd weg te kijken en te dromen over het einde van de congreskwelling of over leuke dingen. Er is wel wat veranderd, zie ik. De programma’s zijn duidelijk korter en er is veel video! Heel veel zelfs dit jaar. Het wachttorengenootschap (WTG), dat al een eigen TV-kanaal heeft, is duidelijk fan geworden van dit medium. Het biedt hen kennelijk de kans om nog beter te hersenspoelen via “video-manipulatie”. Zelfs het vroegere drama, zit nu in een vrij lange video. Allemaal opgenomen met eigen leden, die natuurlijk ook wel eens wat anders wilden doen dan langs de deur gaan.

Ik ben werkelijk benieuwd wie deze tenenkrommende en zwaar manipulerende video’s mooi vindt; in zijn of haar hart, bedoel ik. Niet als je het vraagt, dan worden de politiek correcte antwoorden gegeven. Van deze video-boodschappen kan niemand vrolijk worden. Het is in feite nog meer gebod op gebod en dwingelandij om de dingen te laten die het WTG niet wil hebben. Er wordt weer van alles aan gedaan om “afvalligen” zwarter dan zwart te maken, met als doel dat JG niet met “zulke mensen” in contact komt, ook niet als het vrienden zijn of familie is.

Compleet wegcijferen t.b.v. het wachttorengenootschap

Het is zwaar bedreigend om te zien hoe op zo’n beetje alle terreinen van het leven de JG zich compleet moet wegcijferen t.b.v. het wachttorengenootschap. Heb je talenten, werk of comfort? Aan de kant ermee. Jehovah vraagt dat, zegt het WTG en dat is een pertinente leugen. De angst voor vervolging, “de grote verdrukking” en Armageddon wordt weer flink aangewakkerd. Het uiteindelijk fantasie-plaatje van het “paradijs in het koninkrijk” moet dat allemaal vergoeden. Dit is géén Evangelie! Géén goed nieuws! Dit is misleiding van de ergste soort.

Daarom kan ik mij goed vinden in de omschrijving “the worst convention ever” voor het 2016 congres van Jehovah’s Getuigen. Het is triest te zien wat de JG weer over hen heen gestort krijgen deze zomer. Ik ben ook benieuwd hoe men daarna gaat reageren op bijvoorbeeld het moeten mijden van niet-uitgesloten Jehovah’s Getuigen, die zonden begaan waarvoor anderen wel uitgesloten zijn. Dit geldt dus voor degenen die “zachtjes” de organisatie verlaten hebben. Zij dachten de dans te ontspringen, maar nu niet meer dus. Hoe zal dat gaan aflopen?

Video’s van 2016 congres Jehovah Getuigen te zien en besproken

Wilt u als JG, potentiële JG, of niet JG, alvast weten waar de mind control video’s naar leiden? Volg dan de zeer uitgebreide (Engelstalige) analyses en besprekingen van de video’s door Lloyd Evans op de website jwsurvey.org. Inmiddels (juli 2016) is het congres op video uitgelekt.

Onderzoek alstublieft het materiaal dat op het 2016 congres Jehovah Getuigen wordt getoond grondig en beslis dan of u dit “live” wilt ondergaan of niet.

1 – Mijden (negeren)

Deze video behandelt de mate waarin wachttorengenootschap bereid is families te breken families door de uitoefening van macht en controle. Goed te zien is hoe het mijden / negeren van uitgesloten Jehova Getuigen wordt goed gepraat, ja zelfs wordt gepromoot. Uiteraard zonder een enkele compassie voor alle slachtoffers van het mijden.

2 – The Bunker

De “bunker video’s” (zondagmiddag). Lloyd Evans legt uit hoe het besturend lichaam van Jehovah’s Getuigen het eenvoudiger dan ooit maakt om “wakker te worden”. De video’s laten zien welke onmogelijke eisen er worden gesteld aan Jehovah’s Getuigen. De toenemende aandacht voor “verkeerde handelwijzen” of “negatief denken” zijn een voorbeeld van hoe het wachttorengenootschap met haar indoctrinerende leringen steeds meer sekte-achtige en Orwelliaanse trekken krijgt.

3 – Sergei’s Story

Het verhaal van Sergei, een fictief personage en Jehova’s Getuigen in Rusland (Sovjet tijdperk). Hij wordt gedwongen tot het maken van een reeks kostbare offers voor zijn geloof. Met inbegrip van het ultieme offer, wanneer artsen hem vertellen dat hij een bloedtransfusie moet accepteren om te kunnen overleven.

4 – Drama’s

Twee drama’s. De eerste is een hedendaagse hervertelling van het bijbelverhaal Job. De andere gaat over de Assyrische belegering van Jeruzalem tijdens het bewind van koning Hizkia. Beide films maken slim gebruik van emotioneel redeneren om de logica te omzeilen. Ze herinneren Jehovah’s Getuigen eraan dat ze trouw aan het wachttorengenootschap moeten blijven. Volop manipulatie dus.

5 – Vrijdag

In deze aflevering van de “Worst Convention Ever” serie onderzoekt Lloyd Evans het materiaal dat wordt getoond op de vrijdag van het driedaagse “Blijf trouw aan Jehovah” congres. De gesprekken bevatten aansporingen tot het mijden van familieleden, het reinigen van de geest van “negatief denken” en informeren over collega Getuigen die verkeerd doen of hebben gedaan. Er wordt opgeroepen om het wachttorengenootschap te zien als beter dan het eigen bestaan. Het gehoorzamen van het WTG-beleid inzake bloed komt ook aan de orde. Beter het leven nu verliezen door het weigeren van bloedtransfusie (en een opstanding krijgen) dan dit gebod overtreden.

6 – Zaterdag

Deze video behandelt materiaal dat op de zaterdag van Congres Jehovah’s Getuigen 2016 werd voorgeschoteld aan de congresgangers. Jongeren worden gewaarschuwd dat zij zondigen als zij niet-JG bijeenkomsten bijwonen. Een serie van anti-wetenschap video’s heeft tot doel de evolutie ontkennen. Vanwege het 39 jaar mijden van haar moeder wordt een vrouw geprezen. Getuigen worden aangespoord om emotionele kwetsbaarheid te misbruiken bij het bewerken van mogelijke bekeerlingen.

7 – Zondag

Het zondag-programma brengt een reeks verontrustende lezingen, waarin o.a. wordt opgeroepen om de gedachten te beheersen. De dag wordt afgesloten met Anthony Morris (lid besturend lichaam) met een verhaal van een tiener die stierf door het weigeren van bloed.


2016 congres Jehovah Getuigen

2016 congres Jehovah Getuigen

24 Reacties

 1. rob 06/08/2017
 2. J 26/07/2017
  • Wachttorenkijker 26/07/2017
  • dr.ing.johan 29/11/2023
 3. Vera 21/07/2017
 4. G 14/06/2017
 5. Tan 30/03/2017
 6. Anne 17/03/2017
  • Wachttorenkijker 19/03/2017
  • Jim CoertJack 14/11/2017
 7. Mathijs Bransen 20/01/2017
 8. Sonny 18/01/2017
 9. Ex getuige 14/09/2016
  • Marisa 01/06/2017
 10. Feitenzijnfeiten 10/09/2016
  • Wachttorenkijker 11/09/2016
 11. Daffert 09/08/2016
  • Wachttorenkijker 10/08/2016
   • LV 01/04/2017
 12. Soetkin 06/08/2016
 13. Marnix 30/07/2016
 14. Marianne huynen Huynen 25/06/2016
  • kw.toussaint 10/08/2016

Geef een reactie

Translate »