Jehova Getuigen in België voor rechter?

Jehova Getuigen in België voor rechter? Als het aan de Belgische ex-JG Patrick Haeck ligt, dan moet de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) in zijn land voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor hun beleid rondom geëxcommuniceerde leden. Dat beleid is gebaseerd op discriminatie en haat, volgens Patrick, die zelf 40 jaar aangesloten was bij Jehova Getuigen.

Aanklacht tegen Jehovah Getuigen moet leiden naar strafproces

Patrick Haeck heeft juristen ingeschakeld en in januari a.s. wordt de aanklacht bij de onderzoeksrechter in België neergelegd. Als deze van menig is dat de aanklacht gegrond is, dan kan een strafproces volgen. Dat zou mooi zijn, hoewel ik niet het idee heb dat het de waanzin van de JG omtrent hun eigen uitsluitingsregel en hoe de leden om moeten gaan met ex-leden, of ze nu familie zijn of niet, zal doen ophouden. De club trekt zich namelijk niets aan van wereldse wetten als deze niet passen in hun eigen visie.

Ik waardeer Patrick Haeck zijn moed en inspanningen bij het aanklagen van de organisatie die de normale band in complete families en ook (vrienden)relaties vaak zo grondig weet te verwoesten.

De leer van Jehovah’s Getuigen vergelijken met de Bijbel

De uitsluitingsregels van de JG zijn gebaseerd op verkeerde interpretaties van een paar uit hun verband gerukte bijbelteksten. Het ergste is wat mij betreft dat men dit in de naam van God doet. Uiteraard geheel onterecht, want God Zelf heeft totaal – maar dan ook totaal – niets te maken met deze organisatie. Dat is na vergelijking van de leerstellingen van het wachttorengenootschap vrij eenvoudig vast te stellen.

Helaas is het echter zo dat het wachttorengenootschap nog steeds bestaat en leden heeft, omdat mensen verzuimen echte Bijbelstudie te doen. Het ernstige gebrek aan kennis zorgt er dan voor dat de foute leerstellingen niet direct worden herkend. Voor men het weet is men meegezogen in de gedachtengang van het wachttorengenootschap. Op tijd doorzien waar het fout gaat in de leer (en dat is al heel snel) en daar naar handelen, scheelt heel veel ellende. Ik weet het uit ervaring en zo te lezen Patrick Haeck ook.

Wie geïnteresseerd is in goede bijbelstudie kan onder andere terecht op de website van Vlichthus.

Item over aanklacht Jehova Getuigen op de Belgische TV-journaal

Het Belgische TV-journaal besteedde aandacht aan de aanklacht van Patrick Haeck tegen de Belgische tak van de Jehova Getuigen. Jehova Getuigen in België voor rechter

Bekijk het item van het Belgische TV-journaal
Interview op Youtube

Jehova Getuigen in België voor rechter

Jehova Getuige in België voor rechter

8 Reacties

  1. JMP 29/03/2019
  2. E.Bloemen 20/10/2017
    • JMP 29/03/2019
  3. Andy 02/08/2015
  4. Andy 22/04/2015
    • Wachttorenkijker 23/04/2015

Geef een reactie

Translate »