Interviews met ex Jehova Getuige

Interviews met ex Jehova Getuige. Af en toe word ik als Wachttorenkijker gevraagd voor een interview voor krant, tijdschrift, nieuwsbrief of website. Twee keer was ik in een radiostudio voor een interview over Jehova Getuigen (JG). Van het interview voor de lokale omroep van Wezep heb ik geen materiaal, maar het radio-interview voor de EO is te beluisteren via deze website.

Interviews met ex Jehova Getuige: Artikel in EO Visie

Voor de rubriek “Wat bezielt je?” in EO Visie ( 2 juni 2016) ben ik geïnterviewd door Gert-Jan Schaap. Hij maakte er een mooi portret van, onder de titel: “Bevrijd uit het web van de Jehovah’s Getuigen”. Het artikel staat ook op de website EO Geloven. Er is een ook PDF van het artikel, zoals dat in EO Visie staat.

Met fotograaf Ruben Timman mocht ik in de omgeving Zaanstad een fotoshoot doen. Deze keer was ik het onderwerp en dat was wat onwennig, want normaal sta ik beroepsmatig aan de andere kant van de camera. Toch is dat ook goed gelukt; dankzij Ruben Timman.

Ik ben blij met deze aandacht, omdat hierdoor heel wat mensen worden bereikt. Mensen die (potentiële) Jehovah’s Getuigen kunnen helpen om los te komen van de regels en dwaalleren van deze organisatie, die de levens van zoveel mensen ernstig benadeeld heeft en dat nog steeds doet. Dat is mijn drive en daarvoor wil ik mij graag blijven inzetten en dan is het fijn dat anderen daar een bijdrage aan leveren. In dit geval dus via tekst en foto’s in een blad met veel lezers en via de website van de omroep.

Interview Nieuwsbrief Evangelische Tractaat Zending (4-3-2016)

Interviews met ex Jehova GetuigeDe Stichting Evangelische Tractaat Zending (ETZ) geeft klein boekjes uit en voor het boekje “Liefdevol tegengeluid”, dat zich richt tot Jehova Getuigen, vroeg de schrijver mij vóóraf commentaar te leveren op de tekst. Hij heeft enkele van mijn aanbevelingen overgenomen.

Vervolgens ben ik geïnterviewd en dat is in de Nieuwsbrief van ETZ terechtgekomen. Fijn dat ook andere personen de tijd en moeite nemen om Jehova Getuigen aan het denken te zetten. Eenvoudig is dat niet en als ik daaraan mee kan werken, dan doe ik dat graag.

Interview Tijdschrift Cul (april 2016)

Tijdschrift Cul is een publicatie van de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam (UVA). Voor de komende uitgave is een interview afgenomen en ik heb ook het resultaat gelezen. De achtergrond van dit tijdschrift is natuurlijk heel anders dan de eerder verschenen artikelen, maar het is goed dat er over Jehova Getuigen ook vanuit deze invalshoek geschreven wordt.

Interview EO-visie (14-11-2008)

Dit artikel wordt vaak gevonden op internet. De titel luidt: Jehovah’s Getuigen aan de deur. In dat artikel kreeg ik de kans om te bepleiten dat wie een Jehova Getuige aan de deur krijgt een prachtige kans heeft om die persoon of personen (meest komen ze met 2) hét Evangelie te verkondingen.

Ik heb veel doorverwijzingen van dit EO-artikel mogen ontvangen en ik hoop dat het geholpen heeft om op de juiste manier met JG te praten. En nog meer hoop ik dat het – inmiddels ex-Jehova Getuigen – geholpen heeft om bevrijd te worden van de slavernij van het wachttorengenootschap en wellicht om tot persoonlijk geloof in de Here Jezus Christus te komen.

Interview Refomatorisch Dagblad (3-4-2008)

Dit artikel wordt ook vaak gevonden op internet. Wie op mijn naam zoekt, komt dit bericht, met de kop: Ex-Jehova’s getuige: Ik was volkomen gehersenspoeld al heel snel tegen in de zoekresultaten. Soms wel lastig als ik gevonden wil worden met mijn zakelijke website, maar het is niet anders. Ik heb er geen spijt van dat ik dit gezegd heb, waarbij het journalistiek gezien vrij normaal is dat men een dergelijke kop boven het artikel zet. Die spreekt meer aan dan een saaie uitspraak. Het was ook gewoon zo, als Jehova Getuige word en ben je gehersenspoeld. Iets anders is het niet.

Interview Accent RD (16-05-1998)

Een groot artikel in Accent, onderdeel van het Reformatorisch Dagblad. Daarin ook cultureel antropoloog Richard Singelenberg en anderen. Van Singelenberg staat o.a. dit in het interview:

“Tijdens een congres zag hij jonge Getuigen een toilet op Hoog-Catharijne induiken, om in luchtige kledij de Utrechtse binnenstad in te trekken. Ook van desinteresse onder de jeugdige bezoekers was hij getuige. Eens zat hij tussen een aantal jongeren. Het gezucht en gesteun was niet van de lucht toen een lid van het besturend lichaam in Brooklyn een ”opwekkend woord” sprak. Ook Johan gaat niet voor de toespraken, maar meer voor de gezelligheid naar de congressen. Hij zou graag willen dat vooral jongeren betrokken worden bij de invulling van een congres”.


Interviews met ex Jehova Getuige

Interviews met ex Jehova Getuige

Geef een reactie

Translate »