Jehovah’s Getuigen Nieuws – 26

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 26


Waar gaat het geld van verkoop koninkrijkszaal naar toe?

Dit bericht is al eerder geplaatst. Ik heb verplaatst vanwege dit bericht in het Algemeen Dagblad. Het gaat om de verkoop van een in 1998 gebouwde koninkrijkszaal in Zoetermeer. Ook hierbij is de vraag: waar gaat de winst van de verkoop van dit gebouw naar toe?


Jehovah’s Getuigen in Amersfoort

In de krant stond: “Jehova’s na 40 jaar weg uit pand aan Flevostraat” Het pand staat te koop; vraagprijs € 725.000,00. De vertrekkende leden gaan met een andere groep Jehovah’s Getuigen in Amersfoort verder. De organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) heeft heel veel vastgoed in beheer. Onder andere koninkrijkszalen. In Nederland zijn dat er al honderden. Het geld voor deze panden is hoofdzakelijk opgebracht door Jehovah’s Getuigen in Nederland. Het meeste zal betaald zijn door de plaatselijke JG, die ook verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van het gebouw. Het wachttorengenootschap – de juridische eigenaar – heeft helemaal niks betaald.

Juridisch eigenaar van koninkrijkszalen is wachttorengenootschap

Normaal gesproken zou de opbrengst van zo’n verkoop op z’n minst ten goede moeten komen aan de plaatselijke groep, dan wel aan de landelijke groep. Eigenlijk aan de individuele leden, maar dat laat ik maar even buiten beschouwing. Ik denk echter niet dat dit gaat gebeuren. Het geld zal waarschijnlijk (ik maak een voorbehoud voor als een JG kan laten zien dat ik ongelijk heb) naar de rijk gevulde kas van het wachttorengenootschap in Amerika gaan. De juridische eigenaar van koninkrijkszalen – wereldwijd – is namelijk het wachttorengenootschap (WTG).

Het is te verwachten dat in de komende jaren in veel landen het aantal JG verder zal afnemen. Dat betekent dat er minder koninkrijkszalen in gebruik zullen zijn en dat betekent weer meer inkomsten voor het wachttorengenootschap. Het gebeurt wel allemaal onder de noemer “voor Jehovah”. Daarmee worden de leden stil gehouden. Slim systeem hoor… (10-01-2018; Jehova Getuigen nieuws)


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 26

Geef een reactie

Translate »