Wijzigingen leer getrouwe en beleidvolle slaaf

Wijzigingen leer getrouwe en beleidvolle slaaf. De Jehova Getuigen geloven wat het wachttorengenootschap (WTG) zegt en doen over het algemeen wat het opgedragen wordt. Dat doen zij omdat hen geleerd is dat het in de Verenigde Staten gevestigde WTG (nauwkeuriger gezegd: het besturend lichaam) dé getrouwe en beleidvolle slaaf (dienstknecht) uit Matthéüs 24 moet zijn. Daarbij gaat men overigens uit van de volkomen verkeerde veronderstelling dat er slechts één zo’n dienstknecht zou bestaan.

Wie het gedeelte leest (lees het hele hoofdstuk) kan onmogelijk volhouden dat er op basis van deze woorden een kleine 1900 jaar later één groep aangesteld zou gaan worden. De JG hebben kennelijk geen probleem om die ene positie te claimen om daarmee alle andere goede dienstknechten uit te sluiten. Ze hebben er evenmin problemen mee om van dienstknecht een complete klasse te maken, de getrouwe en beleidvolle slaaf klasse.

Die klasse, met in de praktijk een kleine directie (besturend lichaam), wordt dus direct aan God gekoppeld. Niet door te zeggen dat men door God geïnspireerd is, maar wel door te leren dat hetgeen men leert van God afkomstig is en daarom ook zo bezien (gehoorzaamd) moet worden. Men probeert van het WTG een op God gebaseerde autoriteit te maken. Dat is volkomen onterecht.

God, de Schepper, de Here Jezus Christus, heeft totaal niets met het wachttorengenootschap te maken. Men is niet aangesteld als getrouwe en beleidvolle slaaf, laat staan als dé getrouwe en beleidvolle slaaf. Deze conclusie is bepaald niet moeilijk als je de historie van de JG bekijkt. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar wat de “getrouwe en beleidvolle slaaf (klasse) gepresteerd heeft. Over dit onderwerp staat nog een artikel op deze website.

Wijzigingen leer getrouwe en beleidvolle slaaf

De website van Freedom4all wijst op een tot nadenken stemmende wijze op de grote verandering (Wachttoren 15 juli 2013) inzake de leer van “de getrouwe en beleidvolle slaafklasse”.

De oude situatie en de nieuwe tegenover elkaar:

Artikel op website Freedom4all

Wijzigingen leer getrouwe en beleidvolle slaaf

Wijzigingen leer getrouwe en beleidvolle slaaf

3 Reacties

  1. elizabeth 21/04/2019
  2. YMKE 11/03/2016

Geef een reactie

Translate »