Jehovah’s Getuigen Nieuws – 16

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 16


Nieuwe Wereldvertaling geen bijbel volgens Rusland

Jehovah’s Getuigen in Rusland van President Poetin worden flink aangepakt. De Russische overheid ziet het niet bepaald zitten met de vanuit de VS aangestuurde groep.

Niet alleen de activiteiten worden aan banden gelegd, maar er wordt nu ook een poging gedaan om de Nieuwe Wereldvertaling (NWT) in het Russisch te verbieden. Volgens het bericht op de Engelstalige website van het wachttorengenootschap (WTG) heeft een onderzoek bepaald dat de NWT geen bijbel genoemd kan worden, omdat er zoveel aan veranderd is ten gunste van de leer van het wachttorengenootschap.

Uiteraard wordt dit als vals bestempeld door de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Ik meen echter dat de eindconclusie van het onderzoek volkomen terecht is en ik ben benieuwd hoe dit onderwerp in de rechtszaak tegen de JG in Rusland een rol gaat spelen.

De Jehovah’s Getuigen versie van de bijbel

Op deze website staat een aantal artikelen over de “Nieuwe Wereldvertaling van de Heilige Schrift”. Die titel past dus volgens de Russen niet bij het product. Daar kan ik mij wel in vinden. De titel had beter zoiets kunnen zijn als: “De Jehovah’s Getuigen versie van de bijbel”.


Rechtbank verklaard Nieuwe Wereldvertaling tot geen bijbel

Update: volgens dit bericht heeft een Russische rechtbank ingestemd met de conclusie dat de Nieuwe Wereldvertaling geen bijbel genoemd mag worden.


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 16

Geef een reactie

Translate »