Reacties op website Wachttorenkijker

Reacties op website Wachttorenkijker. Op de berichten op deze website kan gereageerd worden. Daarnaast ontvangen wij regelmatig via e-mail reacties en ervaringen. Daarvan willen wij er een aantal plaatsen, met toestemming van de afzenders. Dat doen we – onder naam van de afzender of anoniem – op deze webpagina. Elders op de website staan nog meer ervaringen van ex Jehovah’s Getuigen.


“Het grote gemis bij jehova’s getuigen is dat ze de liefde niet kennen”

Toen ik 14 jaar was kwam ik voor het eerst in contact met Jehova getuigen. Mijn ouders kwamen er achter dat ik stiekem studie had en dreigde mij naar een internaat te sturen. Op mijn 23e ging ik op mijzelf wonen en had al snel weer contact met Jehova getuigen. En toen begon de ellende. Toen ik 28 was vond ik een vrouw binnen de organisatie. Het eerste jaar was alles ok, maar in het tweede jaar van ons huwelijk begonnen er al snel scheurtjes in de relatie te komen. Voordat ik het wist vertrok mijn vrouw met alle spullen richting Dordrecht waar ze vandaan kwam. Ik kreeg de boodschap: als je mij wil hebben moet je naar Dordrecht komen. Alhoewel vrienden het mij afraden om dit te doen deed ik het toch.

In Dordrecht werd het pas echt ellende. Geestelijk stond ik zowat op een nulpunt. Ik vroeg tot twee keer toe een gesprek met de ouderlingen in de hoop dat ze mij een studie zouden aanbieden, maar ze lieten mij gewoon aan mijn lot over. Mijn schoonfamilie mocht mij niet omdat ik tegengas gaf. Terwijl ik nog steeds in “de waarheid” was, zoals het dan heet, lieten mijn broeders en zusters mij vallen als een baksteen.

Omdat ik door schoonfamilie en broeders en zusters toch al werd bejegend alsof ik uitgesloten was besloot ik zelf een brief te schrijven waarin ik mij terugtrok uit de organisatie van jehova’s getuigen. Kort daarna kwam een zwager van mij verhaal halen en gebruikte geweld tegen mij terwijl ik pas uit het ziekenhuis was en geopereerd was. Mijn vrouw deed niks. Dat zijn dan de mensen die nu ouderling en dienaar in de bediening zijn. Onze relatie is uiteindelijk stuk gelopen. Het grote gemis bij jehova’s getuigen is dat ze de liefde niet kennen. Ook is de absolute macht van ouderlingen angstaanjagend. Misschien vragen mensen zich af wat mij uiteindelijk heeft doen besluiten mij terug te trekken. Ik had op een gegeven moment een heldere gedachte en vroeg mij af of ik in het zogenaamde paradijs van jehova’s getuigen zou willen leven ? Ik kon daar volmondig neen op zeggen.

14-08-2017, Wim Thibaudier


Video n.a.v. gesprekken met Jehovah’s Getuigen

Bedankt voor jullie werk voor God onze Vader, in Jezus Christus middels de Heilige Geest. Na zoveel gesprekken met Jehovah getuigen heb ik gisteren deze video gemaakt: https://youtu.be/Id-2Rf1HMDk 
Ik hoop dat jullie deze ook kunnen gebruiken.

26-07-2017, Erwin van Bavel, www.theintimate.net


Reacties op website Wachttorenkijker

Reacties op website Wachttorenkijker

3 Reacties

  1. Melissa 03/05/2019
  2. tonny 13/06/2018
  3. Marco Heringa 23/08/2017

Geef een reactie

Translate »