Achter de glimlach van Jehovah Getuigen

Achter de glimlach van Jehovah GetuigenHun bekende glimlach aan de deur is uitgegroeid tot een opvallend kenmerk van degenen die binnen deze groep hun best doen om “hun waarheid” uit te dragen. Dit boek kijkt achter de glimlach van Jehovah Getuigen.

Helaas verbloemt die glimlach veel van waarover absoluut niet te glimlachen is. Dit boek: Achter de glimlach van Jehovah’s Getuigen, geschreven door mensen die een groot deel van hun leven in alle oprechtheid deel uit maakten van “de organisatie”, laat het andere gezicht zien.

De Jehovah Getuige die het onbevooroordeeld leest, krijgt constant bevestiging van wat hij eigenlijk altijd al dacht, maar niet kon plaatsen. Daarnaast verneemt hij of zij dingen die de ogen ongetwijfeld zullen ogen. Als de ogen eenmaal open zijn, wordt de Boek Achter de glimlach van Jehovah getuigenglimlach in ieder geval heel anders gezien.

Leringen Jehovah’s Getuigen worden dwingen opgelegd

Het materiaal is nuttig voor wie meer inzicht wil in het jargon, de leringen en handelwijze van het wachttorengenootschap (WTG). Dat is in de praktijk de baas van de Jehovah’s Getuigen. De leringen van deze organisatie worden dwingend opgelegd aan de volgelingen. Zich niet houden betekent correctie en, als dat niet voldoende blijkt te zijn, dan volgt onherroepelijk uitsluitingMet alle gevolgen van dien.

Hoe het wachttorengenootschap andere mensen ziet

Het boek “Achter de glimlach van Jehovah’s getuigen” geeft veel inzicht in hoe het wachttorengenootschap andersdenkenden beziet. En ook hoe men daarover schrijft. Dat heeft alles in zich van een sekte. Bijvoorbeeld deze aanhaling in een voetnoot. Lees het aandachtig en huiver…:

8 Voorbeeld: ‘Onze Koninkrijksdienst’ van juni ’89 met het artikel ‘Theocratische omgang genieten’ onder het kopje ‘Gezonde omgang’: “Iemand kan niet met God wandelen terwijl hij in gezelschap verkeert van degenen uit de goddeloze en zieke maatschappij. Sommigen in de gemeente hebben de neiging wereldse kennissen en ongelovige familieleden die geen belangstelling voor de waarheid hebben uit te nodigen voor gezellige bijeenkomsten denkend dat dit hen zal aanmoedigen de waarheid te aanvaarden…

Wij hebben de raad gekregen voorzichtig te zijn in onze contacten met mensen uit de natiën, ongelovige en gewone mensen. (Zie de Wachttoren van 15 november 1988, blz. 15, 16.) Waarom zouden wij onnodig sociaal contact hebben met mensen die nog wereldse wegen nastreven en die geen aanbidders van Jehovah zijn. (Enkelen) zien met in dat aanwezig zijn op gezellige bijeenkomsten met wereldse, beginselloze mensen hun geloof kan verzwakken en hen kan verderven.” 

Bemerk de categorische benadering: Iedereen die ‘geen aanbidder van Jehovah’ is, behoort tot ‘de goddeloze en zieke maatschappij en tot de ‘ongelovige en gewonen mensen, die ‘wereldse wegen nastreven’ en ‘wereldse en beginselloze mensen zijn’ die het geloof kunnen verzwakken en verderven’!

Dingen vielen op z’n plaats

Wij hebben in het allereerste begin van ons loskomen van de organisatie van Jehovah’s Getuigen veel aan dit boekje gehad. Het bracht veel inzicht en was zeer herkenbaar. “Dingen vielen op z’n plaats”. Later zijn wij nog bij de schrijvers op bezoek geweest om ervaringen uit te wisselen en ook dat was nuttig in die tijd (1995).

ISBN 90-800607-2-0; 131 pagina’s. Auteurs: Maurice en Jeanett Rosé. (Dit boek is niet meer leverbaar.)


Achter de glimlach van Jehovah’s getuigen

 is gratis te downloaden als PDF 

(klik op de bovenstaande tekst om de PDF te downloaden)


Achter de glimlach van Jehovah Getuigen

Achter de glimlach van Jehovah Getuigen

Een reactie

  1. Pingback: Congres Jehovah's Getuigen 2019 24/07/2020
  2. Peter 06/06/2018

Geef een reactie

Translate »